Barnvagnen




 

Nu har vi äntligen hämtat barnvagnen :) super nöjd med den, än så länge iaf hehe ;) så nu är det bara lillhjärtat som saknas! men det går fort, för snart är du här.. ♥



Vill även påminna er om att det är sista dagen på det här året :p för mig känns det inte som att det är nyår imorgon, eftersom både jag och älskling jobbar imorgon. men får förhoppningsvis en underbar kväll med nära o kära och fira det nya året tillsammans!


nej nu ska vi titta på ett avsnitt tre kronor sen knoppa i säng. 7.45-18 imorgon.. nattinatti och GOTT NYTT ÅR på er om jag inte hinner skriva imorgon.

kram



Torsdag


Dålig uppdatering utav mig de senaste dagarna. men jobbar 48 timmar denna vecka så har inte haft någon ork.. men idag så är jag äntligen ledig och det är så skönt. ligger i sängen fortfarande och glor på lite värdelös tv :p

idag efter älskling slutat jobbet ska vi åka och hämta vår barnvagn :) som jag längtat! inte långt kvar nu till hjärtat är här hos oss :) sen ska vi iväg och köpa vår bilbarnstol också.


nu ska jag äta frukost, så vi hörs senare! :)




Gravid vecka 37 (36+2)




Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


 





Nu börjar det närma sig med stora steg! bara 25 dagar kvar. som jag längtar nu ♥ börjar bli jobbigare att sova om nätterna och börjar göra lite ont nere i bäckenet, men annars så mår jag bra :) men inte så långt kvar nu så bara att hålla ut. 

 


Mobilinlägg

Hejsan. Tog lite sovmorgon imorse så därför det inte blev nå bloggning. Och efter jobbet började jag med maten direkt så har inte haft nån tid att sitta vid datorn. Nu ska jag och älskling kolla på ett avsnitt av tre kronor sen sova. Ska till barnmorskan imorgon bitti :) och lägger ut vecka 37 på magen också! Godnatt kram

Söndag


Goddag!
Hoppas ni haft en bra julafton och helg för det har jag haft :) fått fina julklappar och varit med nära o kära! ♥ nu strax ska jag äta lite tacos som blev kvar från igår sen ner på stan en sväng innan jag åker hem till mamma o pappa :)

så vi hörs lite senare :)



Går in i vecka 37 idag också!





GOD JUL

Godmorgon!
Vaken med tuppen :) kunde inte somna om efter jag gick upp på toa så klev upp istället. ska hoppa in i duschen strax sen väcka älskling. kl 9 ska vi vara hos mamma o pappa och äta julfrukost :) sen runt 11 åker vi vidare till Andreas pappa och blir kvar där till 1 kanske. sen åker vi till Andreas mamma o anders och firar vår jul där :) så blir lite flängande idag. men vad gör man inte för sina nära o kära :)

imorgon firar vi hos mamma o pappa då alla syskon med respektive är med.


nej nu ska jag börja göra mig i ordning så jag slipper stressa sen :) men GOD JUL på er alla och hoppas ni får en underbar jul! ♥

 

Och tomten har visst varit här och lämnat paket i strumporna ;)

 

 

 


Uppesittarkväll :)



Alldeles strax ska jag åka och hämta upp älskling på jobbet sen vidare ut till vablo. han skulle in på systemet och sen fixa en sista julklapp. sen åker vi hem till svärmor och Anders :) uppesittarkväll idag, och jag o älsk ska spela bingolotto :) mysigt.


så om vi inte hörs lite senare så hörs vi imorgon bitti! :) kram









Dan före dopparedan


Godmorgon! :)

Blev sent igår så bloggade aldrig när jag kom hem. åkte direkt ut till valbo efter jag slutat. gick runt med svärmor och Anders. hittade lite saker till älskling och hans lillebror. sen efter det åkte jag direkt till mamma och blev kvar till halv 12 ungefär :)


Nu ska jag äta lite frukost sen ner till mammas jobb en sväng. sen ner på stan och hämta älsklingens julklapp och fixa strumpbyxor till mig.

så vi hörs lite senare! :) kram






Onsdag



Bara två dagar kvar till julafton. tycker december har gått så otroligt fort :) och idag är det precis en månad kvar till BF ♥ längtar så sjukt nu!

nu ska jag äta lite frukost sen vidare till jobbet. 11-19 kör jag idag sen blir det ut till valbo en sväng efteråt.

 

vi hörs senare ikväll :)

 

 


Tisdag



Skönt att äntligen vara hemma i skaplig tid. iaf när man jobbar så sent..  har varit hemma drygt en halv timma och ska strax äta lite mat innan jag hoppar i badet :)

sen så jobbar jag bara imorgon sen leeeeedig i 4 dar! :D så tänkte åka ut till köpis en sväng imorgon efter jobbet. dom har öppet till 22 :)

nej nu är det matdags!



Rik


Godkväll.
kom nyss hem från jobbet. har bara hunnit slängt mig i soffan och pratat med mamma lite. tänkte att jag skulle äta lite ostkaka med sylt nu sen lägga mig i soffan och vänta på att älskling kommer hem från jobbet, sen blir det sängen. jobbar 7.45-18.30 imorgon. så bäst att vara utvilad :)

nu ska jag skrapa min 2 trisslotter som jag köpte, en miljon hoppas jag på ;)





Gravid vecka 36 (35+1)



Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.




 


Söndag


Redan söndag och helgen är redan över, nästan iaf.. förstår inte varför det ska gå så fort när man är ledig. men men.

vi var ju ute i valbo igår och handlade julklappar. så allting är nästan klar, jag ska bara ner på stan strax och fixa det sista till älskling och till anders. sen måste jag även hitta röda strumpbyxor till julafton. men verkar som det är slut överallt.

nu ska jag sminka mig lite sen gå ner på stan. sen till mamma lite senare. vi hörs!


Juste, går in i vecka 36 idag! ♥



Köpte en julklapp till mig själv igår ;)



Lördag


Godmorgon :)
har precis stoppat i mig lite frukost, så ska bara klä på mig och vänta på att Andreas blir klar sen åker vi ut till valbo för att handla klart alla julklappar :) sen svänger vi förbi svärmor och fikar lite grann.

så vi hörs senare. heeys :)




Godkväll! Orkar inte starta datorn så får ...

Godkväll! Orkar inte starta datorn så får bli ett smsinlägg. Jag och baby ska kolla på en film strax, Beck - levande begravd. Sen blir det nog läggdags för vi ska ju upp tidigt imorgon :) så ha en underbar kväll! Kram


Fredag


Skulle blogga igår när jag kom he från jobbet, men kunde inte loga in. Blogg.se sidan var helknäpp på min dator.. ska fixa mig alldeles strax sen äta lite frukost o sen bege mig till jobbet. sen äntligen helg! jag och älakling ska ut till valbo imorgon och köpa klart alla julklappar :)


ni får ha en sån bra dag så hörs vi lite senare :)




Torsdag


oj redan torsdag, imorgon fredag sen helg. otroligt vad fort veckorna går :) ska stoppa i mig lite frukost nu sen åka till jobbet. jobbar 10.30-20.30 idag, puuuh..

ha en bra dag allesammans :)




Godkväll :)



Kom nyss hem från jobbet. jobbat 12.30-20 idag. sen handlade jag efteråt så därför det blev så sent. tänkte pyssla lite med julgranen nu. höll på med den igår men orkade inte klart. julslingan räckte inte runt hela granen så måste göra om nu :p tänkte pynta den i helgen, för sen jobbar jag varje dag fram till julafton. sånna monstertider också.. men får stå ut nu, sen är det inte långt kvar till jag får vara hemma ;)


nej måste fixa nu, sen ska jag göra soppa till älskling kommer hem.




Julaftonsklänning






Den söta klänningen ska jag ha på julafton :) och ett par röda eller svarta strumpbyxor till. och en röd rosett i håret :) sött!


Gravid vecka 35 (34+2)


Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.






Måndag


kom precis hem efter har varit på stan en sväng med älskling. han köpte äntligen en vinterjacka som jag tjatat om :) sen köpte vi även blåbärsglögg som vi ska prova ikväll. sen när vi var klar satte vi oss på Waynes och fikade lite.


och nu stax ska jag möta mammsen på stan. vi ska leka lite :) nä men vi ska åka och köpa julgran o krimskrams till mig. jusste fick även mitt paket från HM idag. klänning som jag ska ha på julafton :) visar bild på den sen! och lägger även upp V35 på magen.

nu ska jag pysa iväg :) hejsvejs



Tredje Advent


Godkväll :)
Nu är helgen äntligen över! har varit så sjukt trött så inge roligt alls att jobba helgen. nu är jag iallafall ledig måndag och tisdag. behövligt måste jag säga!

ja igår var det julfest på jobbet :) såå gott med julmat. festen höll till på jobbet, där vi åt och hade massa lekar. hade kundvagnsrace i butiken, men jag inte fick vara med på den hehe. men roligt och se när alla var så fulla :) sen var det en individuell frågesportstävling som handlade om vår butik. där jag kom 4 och vann ett jättefint pris ;) haha. ja det var en kort uppfattning om kvällen iaf :)

måste lägga mig i sängen en stund nu, mår inte så bra :( hoppas ni haft en mysig söndag o tredje advent!



Mitt pris som jag vann ;)

 

 


Lördag


Godmorgon!
ska alldels strax bege mig till jobbet, men ska klä på mig och så först. Idag har vi även julfest på jobbet som kommer att hållas på jobbet vilket är skönt :) så kommer bli en lång dag för mig.. men det är väl de värt, första julbordet för i år :p

men ni får ha en bra lördag så hörs vi förmodligen senare ikväll!



Fredag

Hejsan! Dålig uppdatering av mig.. idag är jag iallafall ledig och har varit på stan på förmiddagen. Och nu sitter jag i bilen utanför mamma o pappa och väntar på att dom ska komma :) glömde såklart nyckeln hemma.. Nej nu kom dom :) hejs!

Onsdag




Ska äta nu innan jag drar till jobbet. fick sms av chefen om jag kunde komma tidigare så åker väl när jag är klar. jobbar till stängning också. så vi hörs sen när jag kommer hem :)



Skötväskan har kommit




Hämtade ut mitt paket efter jobbet :) härligt när det är sån snabb leverans! så ska öppna och kolla så det är rätt väska nu ;)




Tisdag


sitter och äter lite frukost nu sen blir det iväg o jobba.. 12-19 idag. har en monstervecka den här veckan. jobbar måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag o söndag. så på fredag är jag äntilgen ledig :) nej men blir ju pengar så ska väl inte klaga. men visst är det väl skönt att vara ledig ibland..

nej ska fixa mig lite nu. ha en bra dag :)



Juligt


Godkväll!
kom nyss hem från jobbet. jobbat 16.22.15 idag. tänkte äta lite ostkaka med sylt nu sen kolla på ett avsnitt Tre kronor innan jag ska knoppa i säng :)


som ni ser så har jag gjort om designen lite grann. så nu är den lite mer "julig" :)

blev inte så mycket skrivande idag, men har inget att skriva om :p brist på fantasi.

så godnatt!



Gravid vecka 34 (33+1)


Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.




 

 


Har precis hämtat mat. Ska bli gott :)

100media_imag008 (MMS)

Har precis hämtat mat. Ska bli gott :)


Andra Advent

Mysfrukost med tända ljus och mannagrynsgröt :) men lite sent dock ;)

 

 


Lördag


Sitter i soffan och funderar på om jag ska äta frukost nångång :p är ju ganska hungrig.. men kan inte komma på vad jag är sugen på. dagens dilemma haha.

ja idag står ingenting på schemat förutom att jag ska hem till mamma en sväng. tänkte ställa in bilen i garaget så den får frosta av lite.

äta nu. hejs



Beställt


Så nu är skötväskan beställd. fick bli denna, Skip hop dash deluxe :) så enkel o snygg! Beställde den här, och anger du koden xiXG6p50 så får du 100kr rabatt om du handlar över 500 :)

 


Mat


Lasagnetten står i ugnen och nu inväntar jag bara att baby ska komma hem så vi kan äta :) sen kolla på lyxfällan som börjar kl 21. sen hade jag tänkt beställa skötväskan idag, om jag orkar hehe..






Torsdag



Klev upp för drygt nån timme sen, så skönt med lite sovmorgon :) och allra helt vakna när man ser att det är sol ute :) idag jobbar jag 13-19 så det ska bli skönt med ett kort pass. kör även samma imorgon sen helg :)

Nej nu måste jag slänga i mig något att äta innan jag drar till jobbet! hörs senare ikväll.





åh saknar turkiet och värmen..





Stjänor



Julstjärnorna som jag köpte igår :)

 

 


Onsdag


Har precis stoppat in pizzan i ugnen så ska strax få i mig lite mat. kände att jag inte hade sån stor ork att ställa mig o laga mat när man slutar 20.00. så fick bli nå enkelt o gott hehe :)

har även satt upp den andra stjärnan i vardagsrummet så nu ser det någorlunda bättre ut :)

fick även en komentar på att jag är dålig på att lägga upp bilder, vilket jag håller med till 100% på :p så ska bli bättre med det. så lägger upp bild på hur det blev med julstjärnorna lite senare efter jag ätit, okej? :)




RSS 2.0