Typiskt


ojoj vad jag och mamma har varit överallt idag känns det som :) åkte ut till valbo för att köpa det sista sakerna till bebisen. så nu är det viktigaste klar, nästan.. köpte en massa julgrejer hem hit också och två julstjänor som jag ska ha i fönstrena i vardagsrummet :) men självklart när jag ska sätta ihop dom, så saknades stjärnan som ska sitta på foten till ena.. så mamma ska åka dit imorgon och fixa det åt mig eftersom jag jobbar. men hur typiskt är det inte då..

men i sovrummet och köket är stjärnorna redan uppsatta så nu känns det lite mer juligare här hemma :)

nej nu ska jag krypa ner i soffan och invänta baby.

puss o kram



Tisdag


Godmorgon!
älskling drog till jobbet för en halv timma sen. så lika bra att gå upp så man inte sover bort hela sin lediga dag. ska strax äta lite frukost, risgrynsgröt med kanel o mjölk :) sen borra upp en hylla i sovrummet som jag bara skjuter fram hela tiden hehe.


kl 1 ska jag fixa mina naglar. sen efter de ska jag vara med mamma :) ska åka ut till valbo en sväng.

ha en bra dag! :)




Kvällsinlägg



jobbat till 22.15. var hemma 22.45, skjutsade hem dom jag jobbade med. så nu har jag slagit mig ner i soffan, precis betalat räkningarna. lite seg sådär :p men nu är det gjort. ska strax slänga i mig en macka sen sova förmodligen om inte det blir ett avsnitt Tre kronor innan vi går och sover :)

imorgon är jag iallafall ledig och dagen ska spenderas med mamma :) måste köpa julstjänor till fönstrena i vardagsrummet då jag inte blev nöjd med dom jag köpte igår..

så vi hörs imorgon! godnatt :)



Gravid vecka 33 (32+1)



Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.





Nu är det bara 54 dagar kvar till vi har vår älskling här hos oss! sjukt vad tiden går fort nu.. i övrigt så mår jag hur bra som helst. kan få ont i ryggen och "där nere" när man gått en hel dag men inget mer. vissa nätter kan vara jobbiga då det är svårt att sova, men de är det värt. för snart är vårat hjärta här ♥


 

 

 



Första advent


Goddag :)
igår så jobbade jag 10-18.30, sen direkt efter det vidare till valbo på 30 års fest :) så därför blev de ingen bloggning igår.. idag har jag o baby bara tagit det lugnt, kollat på några avsnitt av tre kronor. lite senare ska vi ner på stan med bror och elin :) köpa lite julbelysning hem hit. har inte riktigt haft tid innan så får fixa med det idag :)


men vi hörs senare!


Fredag

Sitter på jobbet nu och har rast. Märks att det varit löning för det är nästan kaos i kassan :) men det är härligt, tiden går mycket fortare. Både jag och A slutar 18 så då ska vi handla lite gott tills ikväll till idol. Även köpa glögg o tända brasan :) mys! Nej nu måste jag återgå till arbetet. Kram

Torsdag


har inte hunnit bloggat idag. slutade jobbet 2 sen var hos barnmorskan kl 3. allt där gick bra :) sen efter det åkte jag och älskling och åt på Maggis, sen vidare hem där vi fick besök av mamma och pappa :)

Andreas har precis tänt i öppna spisen och jag tänkte hoppa i ett varmt bad nu :) sen efter det blir de grönsaksdipp! :)



tiden rinner iväg


usch vad dagarna går fort när man är ledig.. men har hunnit gjort lite saker så jag är nöjd :) lussebullarna jag gjorde blev goda iallafall :) har redan hunnit mumsa i mig några. men måste spara lite tills imorgon då mamma och pappa kommer på besök :)

har inte ätit något idag heller, så tänkte äta potatisbullar o ligonsylt nu :) noll fantasi när det gäller mat idag, plus att älskling jobbar stängning så har ingen ork att stå o laga värsta middagen till mig själv :p

nu ska potatisbullarna in i ugnen..



24 november


helt sjukt, precis en månad kvar tills julafton :) gud vad tiden går fort.. måste ju snart börja köpa julklappar. någon som redan börjat? jag säger alltid varje år att jag ska vara ute i god tid, men så står man där i sista sekunden ändå.. typiskt mig hehe.

håller just nu på att baka lussebullar :) degen står på jäsning och jag ska strax ner till tvättstugan och ta reda på tvätten.

hörs senare :)



Mat



Skulle skriva imorse innan jag drog till jobbet, men fick sms av chefen att jag skulle komma så fort som möjligt så blev att jag skippade bloggningen.

jag o älskling ska äta nu, kyckling o ris :) lite sent dock, men blir så när man jobbar till 20.. är ledig imorgon och det ska bli otroligt skönt. ska baka lussebullar hade jag tänkt :) mums. sen bara ta det lugnt. skönt de åh.

fick förresten sms inatt av marie, som fått en liten Liam inatt :) GRATTIS! åh vill ha min bebis här nu jag med.. men inte så långt kvar nu :)

nej mat nu och Tre kronor :)



Godnatt


Godkväll. sitter och äter julskinks smörgås :) mumma! köpte sån där färdigskivad på jobbet. ska strax knoppa i säng, tänkte bara uppdatera en ett litet snabbt inlägg :) imorgon jobbar jag 12-20 sen är jag ledig på onsdag! och det ska verkligen bli så skönt, som jag längtar :) jobbar denna helg som kommer också så har ingen rolig vecka framför mig.. aja nog om jobbet :p

ska borsta gaddarna nu sen kolla på tv i sängen :) men vi hörs imorgon! nattinatti


Gravid vecka 32 (31+1)

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.







 

 




Ensam mamma söker


Så nu är äntligen helgen över :p men dock tråkigt att jag ska jobba imorgon med. ledig på onsdag. nu sitter jag o soffan, har precis duschat och ska kolla på Ensam mamma söker nu :)

går in i vecka 32 idag också! ♥

 

 

 


Fredag



Redan fredag och veckan är slut, nästan :p dock känns det inte som fredag för mig eftersom jag ska jobba hela helgen.. men det är pengar så får se det så :) ska strax äta lite mat sen bege mig till jobbet. jobbar stäning idag. så missar ju såklart idol också..


Mina naglar som jag gjorde tidigare i veckan :)

 

 


Bada



Gokväll :)
älskling o jag har precis ätit så nu är vi mätta och belåtna. tänkte hoppa i ett varmt bad strax :) sen bara mysa framför tvn med A. vi har ju börjat kolla på första säsongen av Tre kronor :p så blir väl nått avsnitt innan vi går och lägger oss.

nu ska jag hoppa i badet och äta lite glasss :)




Ny design av Josephine


som ni ser så har snälla Josephine fixat ny design åt mig :) tack så mycket hjärtat! även bilderna som hon knäppte på mig :) kommer bli lite roligare att skriva här.

idag står det jobb på schemat, 12-18 fjant pass men skönt :) eftersom jag jobbar helgen. så ska slänga i mig något att äta sen pysa iväg. så ha en bra dag allesammans :)



Onsdag


Godkväll :)
har haft fullt upp hela dan idag. därav dålig uppdaterning. jobbade till kl 2, sen hem hit där jossan skulle fota lite gravid bilder på mig :) kändes lite fånigt, stog där som en stor ful flodhäst typ :p men kul att ha som minne iaf. sen efter vi var klara gick vi ner på stan och åt lite.

är så sjukt sugen på glass, men orkar inte röra mig från soffan haha.




Tisdag


Ledig idag och det är behövligt. så sjukt trött idag. ska fixa mig strax sen iväg och fixa mina naglar kl 1 :) har ingen aning om vad jag ska göra denna gång, men kommer väl på något när jag sitter där :) sen efter der hade jag tänkt åka hem till mamma o pappa en sväng. o se vad dom pysslar med :)

så vi hörs lite senare. kram



Härligt med sol ute :)



Gravid vecka 31 (30+2)


´

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.











måndag

Hejsan! Sitter på jobbet nu och har rast. Jobbar långpass idag, 12-22.15. Men bara 3 timmar kvar nu typ :) sen ska jag hem och äta våfflor :) lite sent men äh.. sen så är jag ledig imorgon :) fixa mina naglar o.så. nej nu är min rast slut. Hejs

Farsdag


Hej på er!
blev så att jag aldrig blogga igår, hade ingen ork.. idag ska jag iallafall hem till mamma och pappa o äta lite mat :) farsdag idag för er som glömt :p men ska inte dit förns kl 5 så har god tid på mig :) tänkte gå ner på stan en sväng sen, måste köpa ny olja till magen :) går även in i vecka 31 idag! :) tiden går bra fort nu.

men vi hörs senare! ha en bra dag :)




Farsdag


Hej på er!
blev så att jag aldrig blogga igår, hade ingen ork.. idag ska jag iallafall hem till mamma och pappa o äta lite mat :) farsdag idag för er som glömt :p men ska inte dit förns kl 5 så har god tid på mig :) tänkte gå ner på stan en sväng sen, måste köpa ny olja till magen :) går även in i vecka 31 idag! :) tiden går bra fort nu.

men vi hörs senare! ha en bra dag :)



Mycket gjort


Gud vad jag känner mig duktig idag :) har tvättat nästan all tvätt här hemma, dammsugit hela längenheten och gjort fint i badrummet. sen har jag även hunnit hämtat ut mitt paket och varit o handlat lite saker hem hit :) hittade ett jättefint överkast på jysk för bara 199. sen en kruka och en sån där blomboll eller vad det heter på plantagen. lägger upp bild!

Nu strax ska jag åka iväg och hämta älskling på jobbet sen vidare hem till mamma o pappa. tänkte låna lite saker plus hämta en korg. sen åker vi och handlar mat tills ikväll :) fredagsmys!





Krukan och blombollen jag menade :)

 

Hittade missy såhär imorse när jag höll på att tvätta :)

 

 


Fredag


Godmorgon :) uppe med tuppen även fast jag är ledig. har varit nere i tvättstugan och slängt i en maskin. har precis ätit ostkaka med sylt, mums! :)

så nu ska jag vänta till maskinen blir klar, sen slänga in nytt och efter de hämta ut mitt paket :)


så vi hörs senare!



Paket


Usch vad jag är trött efter denna dag på jobbet.. så kan säga att det är otroligt skönt med helg nu :) så imorgon blir det storstädning o tvättning. även olja in barbordet och matbordet som jag bara skjutit på :p sen så ska jag även gå och hämta ut mitt paket som kom idag :D visar imorgon vad det är! ;)

nu ska jag mysa med baby!  kram



Torsdag

Ska strax klä på mig och borsta tänderna sen dra i väg till jobbet. sen är det helg för mig! :D ledig imorgon, lördag och söndag. sjukt vad dagarna går fort, bara springer förbi.. men är väl ioförsig bra för min del :) som vill att tiden ska gå lite fortare nu.

nej vi hörs ikväll efter 8. kram



Friss


Godkväll!
Har jobbat stängning idag så kom hem för ett tag sen. var ju hos frissan idag och klippte o färgade håret. blev väldigt nöjd då jag nästan aldrig klipper mig :p hatar det verkligen. dom klipper alltid mer än vad man vill osv. men nu klippte hon inte så mycket på längden utan mer uppklippt :)

Sen efter jag var klar där, åkte jag hem till mamma och pappa innan jag skulle jobba :) fick lite mat och prata osv.



Dåligt bild, eller kanske dålig fotograf ;)
Färgade håret mörkare, sen la in ett "band" med guldbrunt/blont i mitten av håret så det blev lite effekt :)



nää godnatt med er! kram





Godnatt


Har precis tagit ett varmt skumbad och nu ska jag och A kolla på ett avsnitt How i met your mother o äta lite glass :) sen blir det sängvalsen efter det. upp i tid imorgon, ska vara hos frissan kl 10 :)

ha en underbar kväll eller ja vissa sover väl redan hehe.. godnatt


Mat


nu ska jag och älskling äta enchiladas :) första gången vi gör det så får hoppas det är gott..



Tisdag


Godmorgon! eller ja, klev upp halv 10 :) har ätit frukost precis. ska klä på mig nu och så sen ner på stan o pyta läppennan. fick med mig fel färg hem :p sen vidare till jobbet. jobbar 12-19. så vi hörs väl senare ikväll :)


kram



Gokväll

Hej!
hämtade upp älskling efter jobbet sen drog vi till Anna och Markus och hälsade på :) sen åkte vi till Mcdonalds och åt..

ska väl strax lägga mig. men tänkte kika runt lite här och så först :) men godnatt folket. kram



Nya klockan jag köpte idag och läppennan :)

Och koftan

 

 


Gravid vecka 30 (29+1)

 



Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.




Redan gått in i vecka 30 och det börja närma sig. tiden går så sjukt fort nu. rörelserna och sparkarna börjar känns allt mer i magen nu och ibland kan det göra lite ont. men det är underbart att känna hur den rör sig! börjar kännas att man är gravid nu, får ont i ryggslutet efter en arbetsdag, man kan inte gå så fort, får ont i fötterna av att gå få länge osv :p  men ja, ändå underbart att vara gravid! vi längtar efter dig nu ♥

 

 


jobbdags

Hejsan! Sitter på jobbet nu och ska börja strax. Har varit ner på stan innan och flängt runt. Köpte lite små saker som jag kan visa sen. En klocka, stickad tröja o en läppenna :) sen bokade jag även tid för klippning och färgning. Så på onsdag ska skatboet fixas :) Ne jobb nu. Kram

Ensam mamma söker



Hejsan!
kom hem för ett tag sen. varit ute hos Andreas pappa hela dan :) bytte till vinterdäck på bilen så nu är det klart. sen åt vi lite mat och det blev kebab för mig :)

nej nu börjar Ensam mamma söker. lär kolla i sovrummet eftersom Andreas kollar på fotboll.


Heys!



Söndag



Tog en extra sovmorgon idag :) eller gick o la mig rätt sent, kl 3 tror jag klockan var. väntade på att A skulle komma hem. svårt o somna själv..

Om drygt nån timme ska vi ut till valbo, till Andreas pappa :) han fyller år på tisdag men vi får fira han idag eftersom han jobbar borta i veckorna. sen ska vi också hämta bilen som vi får låna :)


nej frukost nu :)


Mmmmmh!

 

 


Skumbad


Nu blir det skumbad med ansiktsmask för min del :) skönt!

 

 


Lördag



Blev inge bloggande igår, jobbade till 19. sen hem där jag och älskling gjorde hemmagjord pizza och kikade på idol :) fredagsmys med andra ord ;) haha.

idag har jag ingen aning om vad som händer. Andreas är och spelar tennis nu sen ska han dricka öl ikväll med grabbarna. kanske att jag åker till en jobbarkompis och färgar och klipper hennes hår om jag orkar. annars blir det bara lugnt för min del.

Ne lite sen frukost nu :)



Bebis gillar o ligga på högersidan :) dock fick jag inte med det så bra på bild. men lite syns det ♥

 

 


Matdags



Kontrollen på MVC gick bra :) dock gått upp lite mycket i vikt (enligt mig) men annars så var allt ok :) samma hjärtljud som sist, 150 :) så ska dit igen om 3 veckor.

nu strax så blir det mat. sprödbakad fisk och potatis :) gott. jag som sällan äter fisk.




På väg till mvc nu. Sen blir det jobbet di...

100media_imag006 (MMS)

På väg till mvc nu. Sen blir det jobbet direkt efter. Jobbar till 19 så vi hörs ikväll :)


Overall



Jobbade till 20 idag. så åkte hem, åt mat och duschat har jag också hunnit med :) så nu har jag äntligen slagit mig ner i soffan.

Ja, jag o älskling var ju på vår första föräldrarträff idag. ja vad ska jag säga om den.. var kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. var jag och älskling plus 4 till par över 30 kanske. kändes som man inte passade in där liksom :p så få se om det blir nån andra träff, andreas vägrar gå nå mer haha :p

efter träffen var klar så hämtade mamma upp mig så drog vi ner på stan en snabbis och kollade på en babyoverall som mamma hade sett. så mamma köpte den åt mig, eller oss kanske man säger :)

nu ska jag mysa lite med baby innan vi ska gå och sova. ska till BVC imorgon på kontroll igen :)

Godnatt kram


Den söta overallen som jag fick av mami ♥   Tack!






Julmust



Dagen på jobbet har väl varit sådär.. varit på dåligt humör hela dan. men nu är jag hemma iallafall så det är skönt. jag o älskling åt för en stund sen, lasagne :) ska strax äta min kanelbulle och dricka julmust för första gången i år! gött ;) sen lär jag hoppa i säng. jag och älskling ska upp tidigt och gå på vår första föräldrarträff :) så det ska bli spännande.

Så säger godnatt nu. kram








Tisdag


Ska alldels strax cykla iväg o jobba. 14-19 står på schemat idag. ett kortpass så det går nog fort :) skulle behövas städa här hemma med, men får göra det en annan dag. och knäppa kort på lägenheten, har inte hunnit det.. dåligt av mig :p men det kommer jag lovar!



bjuder på en blid på mig o missy just nu :)



Gravid vecka 29 (28+2)


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.









Hemmagjorda hamburgare




Så gott när man gör egna hamburgare, och pommes såklart ;) mums

Måndag



älskling mötte upp mig när jag slutade jobbet kl 14 sen gick vi och luncha på pigalle :) och nu ligger jag helt död på soffan. sov inge bra alls inatt.. så nu tänkte jag vila en stund så jag blir människa igen :p



RSS 2.0