Söndag


Hejsan!
Älskling åkte precis på träning, Melissa ligger och sover. så jag tänkte passa på att betala räkningar och städa lite grann.


Idag blir vår lilla älskling en vecka! ♥  så glad över att jag har min familj. går inte att vara nå lyckligare! Älskar er ♥





Fredag

Gokväll :)
älskling har precis gått ner till Tennstopet för att köpa lite mat sen blir det bara mys framför tvn ikväll med min underbara familj :) finns inga ord för hur lycklig jag är ♥

Melissa har precis somnat här i soffan bredvid mig. så himla söt när hon sover. kan bara sitta och titta på henne i timmar, lillhjärtat mitt!


nej nu ska jag duka fram till älskling kommer. men ni får ha en underbar fredagskväll :) kram



Torsdag


Har inte haft någon lust att skriva här de senaste dagarna, vilket ni nog förstår :) vill helst vara med min familj och bara mysa. men passar på att skriva lite här nu när Mellis sover.

igår så hade vi besök av Mellis farmor o Anders och farfar och farbröderna :) fick jättefina presenter. massa kläder i större storlekar så det är bra.



nej måste få i mig nått att äta nu, spyhungrig..



Mor och dotter blommor vi fick av svärmor/farmor :)


Mitt allt ♥♥♥



♥ Melissa ♥


Nu har äntligen vår prinsessa kommit! i lördagsnatt kl 02.47, vägde 3547 och var 50 cm ♥

tänkte bara uppdatera lite snabbt. allting har gått jätte bra. kom hem från bb idag, fick vara kvar pga av amningen. men nu funkar det toppen och alla vi 3 mår bra :) ska tillbaka till bb imorgon och kolla gulsot.

skriver kanske senare ikväll annars imorgon :)




Finast på denna jord! Lillhjärtat vårat ♥




BF



BF - Beräknade födelsedagen är äntligen här!
den dagen man gått och väntat på i evighet känns det som :) dock har det inte hänt något på bebis fronten förutom att jag har värkar titt som tätt. bebis var är du? du ska ju vara här hos oss nu :)

tänkte gå ner till ica nu och köpa lingonsylt. sen ska jag göra potatisbullar :) orkar itne göra något annat.. men vela bara uppdatera lite här så ni vet vad som händer. men än så länge har det inte kommit nån bebis :)







...


Usch vilken hemsk natt jag varit med om. började redan kl 19.30 igår när jag åkte till mamma, fick värkar men dock inga som var regelbunda men dom kom och gick. det blev värre runt 23 när jag kom hem, kom mer tätare och gjorde ondare. halv 2 så gick jag och älskling och la oss, eller ja jag försökte. hade värkar med 5mins mellanrum. men kl 4 så orkade jag inte ligga kvar nå mer så gick till vardagsrummet och la mig och kolla på tv. låg där tills kl blev 5, gick upp och badade lite för tänkte att det kanske skulle bli bättre. men icke.. kl 6 så la jag mig i sängen igen och försökte somna. vaknade sen halv 8 av en värk så då klev jag upp.

så ja, har sovit ca 1 timma på hela natten. har ätit lite nu och tänkte lägga mig på soffan en stund. och hoppas på att  det sätter igång på riktigt.

men vi hörs lite senare :)


Staden


nu ska jag ner på stan en sväng och kolla på nånting åt mamma :) får se hur det går med tanken på att det gör så ont när jag går, men det går väl bra. sen ska jag hem och göra lite mat åt mig, lax och potatis! mmmh :) älskling jobbar stängning idag och hela helgen.. blir så tomt här hemma när han inte är här. men det går väl ann. sista helgen man blir själv när han jobbar ;) sen kommer ju bebis vara hemma med mig :)


nej nu ska jag pysa, så jag hinner göra det jag ska :) men ni får ha en sån underbar fredag och helg!! :)





1 dag kvar! :D


Idag är det inte en vanlig dag utan mammas födelsedag! ♥ Grattis mamma :) så ska dit senare, hon jobbar till 7 så åker dit efter de. så fram tills dess ska jag bara ta det lugnt, tänkte städa lite här hemma, ner på stan o kolla något till mamma också.

men nu ska jag äta lite sen frukost :)



och idag är det bara 1 dag kvar!! sooom vi längtar.. vill att du ska komma ut nå bebis :)






Mätt


Magen mätt och jag har slagit mig ner i soffan. promenaden med Elin tidigare gick bra, förutom att jag vurpade 2 gånger :p men som tur var så gjorde jag inte illa mig. vi gick 5an och kändes som det tog en evighet men tur att man hade ett bra sällskap så det var inga problem ;)

när jag kom hem så åt jag lite mat sen gick jag och la mig på sängen, för hade så sjukt ont i bäckenet. när jag vakna så kunde jag knappt komma upp ur sängen för det gjorde så ont. så jag hoppade ner i ett varmt bad men blev dock inge bättre :p så kan väl förhoppningsvis hoppas på att det sätter i gång snart, orkar inte vänta nå mera :)

nej nu ska jag mysa ner mig hos älskling :) men vi hörs imorgon!



2 dagar kvar!


Goddag :)
Ska alldeles strax klä på mig och bege mig ut till bomhus för att hämta Elin :) sen vidare upp till hemligby och gå ett spår :) härligt! och i hopp om att det kanske börjar sätta igång snart, orkar inte vänta nå mer :)

så vi hörs lite senare! :)






Beställt







Detta har jag beställt till mig :) så skönt med lite nya produkter till håret! sen märkte jag att man inte såg texten nå tydligt, men ääsch vad gör det ;) haha. Här beställde jag det iallafall.




Onsdag



Kom nyss hem ifrån BB-informationen. rätt så intressant :) pratade om amning, visade en film om de. sen visade runt på BB-avdelningen.

Så nu ska jag strax sätta i gång med maten. väntar bara på att köttfärsen ska tinas :) sen blir det bara mys med älskling i soffan :) nån som kanske har nå bra tips på en film? :)






Godmorgon! Älskling drog nyss till jobbet ...

imag0099_1295419 (MMS)

Godmorgon! Älskling drog nyss till jobbet och jag ligger här och drar mig, sköönt :) tänkte ta mig en promenad sen när jag går upp, men det ser så kallt ut ute och då är det väl snorhalt. Ne vi hörs lite senare..


BB


Åkte till mamma en sväng när A åkte till jobbet. bror kom även dit en sväng han med :) efter de åkte jag och handlade lite frukost och annat dyligt. så tänkte ta mig en leverpastejsmörgås nu och spela lite wii :) bra tidsfördriv när man är ensam hemma.

Förresten, imorgon ska vi på såntdär besök på BB. där dom berättar om första tiden med bebisen och amning :) så det ska bli intressant.


ne nu ska jag spela lite. vi hörs :)




Tisdag


Hejsan! sitter här i soffan och dricker min bananshake :) älskling ska jobba kl 4 till stängning så funderar på om jag ska åka hem till mamma o säga hej :) ja vi får se hur det blir..

nej nu ska jag dricka upp min shake :)



mmmmh..


Kolakakor




I brist på annat så slängde jag ihop en liten kaka :) blev så sugen på något så det fick bli kolakakor, snabbt och enkelt och om inte annat GOTT! :)



Gravid vecka 40 (39+1)





Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.









Nu är det bara 5 dagar kvar (förhoppningsvis) till vårt hjärta är här hos oss! tiden har gått så fort den sista tiden och hoppas det fortsätter så. vi längtar så fruktansvärt mycket efter dig! ♥ kom uuut nu



Bananshake


Nu är jag äntligen hemma i soffan. fick jättegod mat hemma hos mamma och pappa, då det var jag som fick bestämma vad vi skulle äta ;) hasselbackspotatis och kycklingfilé mmmmmh..

Tänkte kolla runt lite här först, sen tappa i ett vaaarmt bad och ha ansiktsmask. och så tänkte jag göra en bananshake med banan och havremjölk och lite honung i, jättegott om man känner att man är sugen på nått! :)

och Solsidan får jag och älskling kolla på när han kommer hem från jobbet. vela inte kolla nu kl 8 utan honom ju :)




Kalas


Nu ska jag göra mig iordning sen vidare hem till mamma och pappa på middag :) var meningen att Andreas också skulle med, men han fick åka och jobba istället pga att någon var sjuk.. sen efter det går vi ner till Elin och bror, nämligen Elins födelsedag idag :D GRATTIS!!



Sötnöt :)


Söndag


Hejsan!
Redan söndag idag. tiden bara rinner iväg när det helg. hoppas eran helg varit lika bra som min :)

igår åkte vi ut till valbo till Andreas pappa. han hjälpte honom med den nya tvn han hade köpt. sen gick vi på köpis en sväng då Andreas köpte ett par skor, sen handla vi på coop och åkte hem. senare på kvällen bestämde vi oss att gå på bio, The Tourist. Helt okej film enligt mig :)

Nej nu ska jag göra scones till mig och älskling :) inte ätit nån frukost än..








Bara 7 dagar kvar nu :D längtan är enorm! ♥



Lördag



åkte hem till Mickis igår och hade myskväll :) åkte och handlade lite gotta på affärn. sen bakade vi en kladdkaka o kollade på lets dance :) blev rätt så sent, klockan var närmare 2 när jag drog därifrån. men mysigt hade vi :)


idag har vi inget speciellt planerat förutom att vi ska ut till Andreas pappa en sväng på eftermiddagen. sen får vi väl se vad vi hittar på..





Fredag



Har precis tryck i mig lite frukost, havregrynsgröt och en macka :) Nu ska jag plocka ner julgran för det blev aldrig av igår. efter de ska jag spela lite wii till älskling kommer hem från jobbet kl 3 :)

skriver lite senare..




8 Dagar kvar ♥



Glass


Kom nyss upp ur badet, och nu sitter jag i soffan inlindad i filten. väntar på att baby ska göra klart de han håller på med sen ska vi kolla på tre kronor. OCH äta glass :D finns ingen godare glass än Sias chokladglass med chokladbitar i! mmmmmmh..





Vilken är din favoritglass? :)






:)



Nu har jag tvättat alla bebiskläder och de hänger på tork nu. tänk att man varit sådär liten själv :)



Tvätt


Nu ska jag strax ner till tvättstugan och ta reda på tvätten sen tvätta alla bebiskläder :) sen funderar jag på om jag ska ta bort julen. för kommer väl antagligen inte orka göra det sen :p ja vi får se.



Godmorgon!


Kunde inte somna om efter jag varit upp o kissat. låg o vred på mig och sen kom jag på att vårt boendeparkering gick ut igår, så flög upp ur sängen o fixade det nu på en gång :) så nu är det klart.

tänkte äta lite flingor med mjölk nu sen lägga mig i sängen bredvid baby igen.

hörs senare!



Super mario bros


Nu är vi äntligen hemma. var till barnmorskan halv 4, vägde mig, lyssna på hjärtljud ja det vanliga. hon kände hur bebis låg och huvudet var fixerat. så det kändes skönt. efter det så åkte vi ut till valbo en sväng, in på ikea o köpte lite grejer sen hem till Andreas pappa och hämta ett wiispel som vi ska spela nu :)

så vi hörs mer imorgon.





Nu är det dags för lite mat :)



Lax och potatis :) mums!



Onsdag


Hejsan :)
gick upp upp halv 7 imorse då älskling åkte till jobbet. åt lite macka o kollade på tv sen gick jag och la mig igen. vakna kvart i 10 och klev upp då. satt på mig kläder samt mössa o vantar och knatade ut i de snöiga (tråkiga) vädret och gick en sväng till rusta.

nej nu ska jag lägga mig på soffan en stund :) hörs lite senare!






Kalas


Ska börja göra mig iordning nu, sen kommer mamma och pappa o hämtar upp mig och vidare ut till valbo på kalas :) brors dotter Agnes som fyller 3år idag :) Stortjejen! så massa gottigotta man kommer få i sig ;)

hörs lite senare! kram



Gravid vecka 39 (38+2)





Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.











Spjälsäng


Dålig uppdatering av mig i helgen, men har jobbat stängning hela helgen och började halv 8 imorse. så gick och la mig direkt när jag kom hem från jobbet igår :p idag var det iallafall sista dagen på jobbet, enligt schemat :p men kan bli så att jag får jobba nånting mer under veckan. det visar sig.


idag slutade jag iallafall kl 2, handlade lite efter jobbet. blöjor o diverse saker. sen hem och lämna grejorna och vidare för att fixa naglarna kl 3. efter de mötte baby upp mig för vi skulle äta på stan :) vi kikade lite efter de sen gick vi hem.  och nu är jag här :)

Igår fick vi upp spjälsängen. mamma och pappa var hit och hjälpte till, och vi fick även en mobil till sängen. jättesöt! :) kan spela fina trudelutter, lysa och snurra runt sakta. så nu är allting klart. förutom att tvätta lite bäbiskläder men det hinner jag göra i veckan. så nu är du välkommen :)  går även in i vecka 39 idag! men lägger upp det imorgon. orkar inte idag tyvärr..


men nu ska jag gå och lägga mig i sängen och kolla på lite tv :)





Sötnallen som jag köpte idag på Interiörhörnan. Bukowskinallar är hur mjuka och söta som helst!







Mobilinlägg

Hallådär! Sov ungefär 11 timmar inatt och är sjukt trött fortfarande.. :( och så jobbar man hela helgen. Stängning båda dagarna dessutom.. Men kanske kan glädja mig åt att det är sista jobbhelgen på ett bra tag :) nej nu är min rast snart slut. Men ni får ha en sån trevlig lördagskväll allesammans! Kram

Godnatt på er



nu ska jag hoppa i säng. sjukt trött och ska upp och jobba 10 och en halv timme imorgon! 7.30-18.. så godnatt på er! natti natti



Torsdag


Var ner på stan tidigare och åt lunch med kusin min. blev pasta för min del :) sen gick jag runt lite grann o kollade så fick med mig lite saker hem :)


ska strax hämta upp tvätten sen hämta upp Anna på jobbet och vidare hem till henne och umgås lite granna :) var länge sen nu sen vi sågs..


 

Detta fick jag med mig hem :)

 

 


Slempropp?

 

Då var denna arbetsdag över.. och både älsk o jag är ledig imorgon så det ska bli skönt :) ska tvätta lite, luncha med kusin (blev inget idag) sen träffa anna en sväng och senare på kvällen hade jag o A tänkt o gått på bio :)


Ja appropå ingenting så tror jag min slempropp har gått idag på jobbet. var nå slemliknade när jag torkade mig (lite äckligt jag vet hehe) typ som äggvita.. så man kan ju bara hoppas på att det blir en bäbis snart! :)


nej nu ska jag o baby gå och äta en macka på george sen är det hockey.






Onsdag

Godmorgon! Sitter och äter lite frukost innan jag ska bege mig till jobbet. 10-19 idag. Sen blir det nog en fika med kusin när jag slutat :) så vi hörs senare! Kram

Mat



så blev det med nya byrån eller vad man ska kalla det :) mycket ljusare o bättre än vad det var tidigare så jag är nöjd :)



Har precis lagt köttfärs på tining så ska lägga mig på soffan en stund innan jag börjar med maten :)





 


Nu ska det skruvas ihop :) sen ska jag dam...

imag0093_1294152 (MMS)

Nu ska det skruvas ihop :) sen ska jag dammsuga. Så lägger upp bild på hur det blev senare!


Tisdag


ja det var ju meningen att jag skulle vara ledig idag, onsdag, torsdag och fredag och jobba helgen. men så tog jag på mig onsdag och fredag. så bara idag och på torsdag som jag är ledig. men skönt med lite mer pengar ;) och så länge jag mår bra och kan jobba så är det ju bara bra.


ja idag ska jag fixa o dona lite här hemma. dammsuga o skura golv. sen iväg o köpa en ny möbel till badrummet :) så ska äta lite frukost nu sen pysa iväg. men uppdaterar lite senare. hejs




Gravid vecka 38 (37+1)





Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.











 

 


Hejsan. Sitter på jobbet nu och har rast. ...

Hejsan. Sitter på jobbet nu och har rast. Sista dagen på denna vecka.. Sen jobbar jag imorgon och sen är jag ledig fram tills på fredag :) har mycket och fixa nu så skönt med lite ledighet. Ne nu är rasten snart slut. Blir nog inge mer skrivande idag eftersom jag jobbar stängning. Men hörs imorgon då jag lägger upp vecka 38 :) kram


RSS 2.0