Barnvagn


Hejsan! kom nyss hem efter att man varit på Babyproffsen med mamma och pappa. har beställt  barnvagn nu :) så det blev en Emma Ljunga City cross i färgen silver check i både ligg och sittdelen. så får hoppas det blir bra :) skötväska ville jag vänta med. så man kan kika runt o få lite tips från andra osv.


snart så kommer älsklingen hem från jobbet så  tänkte betala lite räkningar nu sen ska jag väl laga mat. korvstroganoff och ris :) ska bli gott med svensk mat hehe.

kram










Godmorgon!



Har ni saknat mig? :) kom hem igår morse kl 6 men vi gick o la oss på en gång och sov till 12. sen låg jag o älskling o mös i soffan hela dagen :)

vi har iallafall haft en sjukt bra vecka i turkiet! strålande sol hela veckan. så har haft riktigt tur med vädret. jag och Andreas förlovade oss där nere med! ♥ sjukt kallt här hemma om man jämför med turkiet. där det var 28 grader på kvällen :) men skönt och vara tillbaka också, har ju saknat min missy :)

ja idag ska jag träffa Anna iaf. tänkte gå på stan o kika lite. kanske köpa lite höstkläder. nej nu måste jag gå ner och handla frukost, finns ingenting här hemma :p

kram


En bild på mig o älskling :) fler bilder kommer sen.


 

 

 


Hej! Nu har vi precis ätit så nu är mag...

Hej! Nu har vi precis ätit så nu är magen mätt. Planet är försenat 2 timmar så man får väl spendera lite tid i taxfreen. Godis och perfym ska inhandlas :) Men ni får ha det så bra :) kommer skriva när jag är där nere! Kram


Gravid vecka 23 (22+2)






Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.




 

börjar känna mer och mer hur h*n rör sig där inne :) sån härlig känsla. man bara går och längtar och längtar för varje dag nu. men bara att njuta av tiden att vara gravid nu :) ♥



Godmorgon :)



sovit gott? själv har man vaknat och somnat om iprincip hela natten :p nu är det bara 4 timmar kvar sen åker vi härifrån mot arlanda :) så nu hade jag tänkt gå ner o handla lite frukost till mig o älskling, sen hoppa i badet o skrubba mig, måla naglarna, fixa håret och packa det sista :) och även sitta här ;) tänkte att jag skulle lägga upp vecka 23 på magen idag eftersom jag kommer bli borta nu en vecka :)


så jag återkommer senare! :) ha det bra så länge. kram





Bjuder på en gammal bild från min förra lägenhet :)

 


Packa



Nu har jag dammsugit o städat lägenheten, så man slipper komma hem o städa det första man gör. så nu hade jag tänkt börja packa. ta fram det man ska ha med o så :) sen bada och skrubba mig, måla naglarna o diverse tänkte jag göra imorgon bitti :) men de värsta av allt är att jag inte har någon aning om vad jag ska åka i. men får väl klura ut något :p

nu ska jag och älskling gå och sola. så jag inte bränner mig så lätt i turkiet. sen blir det packa.


kram


Måndag



nu återstår bara en dag kvar sen åker vi till värmen! :D usch kan inte ens fatta det än hehe. så imorgon kl halv 1 på förmiddagen kommer dom och hämtar upp oss. så idag står det packa på shemat. mamma och pappa skulle komma förbi lite senare med väskorna. sen lär jag ner på stan på apoteket och forex. ska även till min mary kay konsult för o hämta lite produkter som jag ska ha med.


nu ska jag försöka få Andreas att vi ska ner på stan o äta Frukost/lunch :)





Valdag


ja idag är det ju sista valdagen. har alla röstat? det har jag gjort idag så nu är det överstökat :) sitter hos mamma och pappa idag igen och blir bjuden på mat, lyxigt va :D Bror och Elin kommer vilken sekund som helst med :)


var ju ner på stan tidigare och tror ni att jag hittade några shorts? nej såklart inte.. men som tur är så har man en snäll kompis som man fick låna av. tack gumman ♥

nu kom dom så ska vara lite social nu :) kram




Goddag



Har precis fixat mig lite och klätt på mig. så ska alldels strax pysa ner på stan o fixa lite saker. måste även försöka hitta några shorts som jag ska ha med mig. testa ju mina igår och kunde inte ha dom :( men antar att sommarkläderna är bortplockade eller redan reat ut dom. men hoppas kan man väl :)

nåja hörs lite senare :) kram






Lördag


Hejsan! sitter hos mamma o pappa ute i bomhus. åkte hit 11 imorse, tänkte att jag skulle tvätta allt de vi ska ha med oss o så :) så 3 maskiner har jag tvättat. passade även på att tvätta sängkläderna så man kan komma hem o lägga sig i nytvättat från turkiet :)

ska hämta mamma från jobbet halv 5 sen blir det mat här hemma. dock så jobbar älskling idag så får bli utan honom. men det ska väl gå :p hehe

hörs senare!



Gravid vecka 22 (21+5)


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.






 

 

 


Möööörkt

 

Före:

 


Efter:

 


Blev väl lite mörkare än vad jag tänkt men blev nöjd ändå :) sen så blir det ju bättre efter några tvättar! passar även bra nu när det börjar bli höst :)



 


Idol


har precis sköljt ur färgen i håret och ska torka det nu. hittills ser det mööörkt ut iallafall :p haha. lägger upp för och efter bild lite senare efter idol :) idag skulle jag ha lagt upp gravid vecka på magen men har inte haft någon tid eller varken knäppt nå kort. så få bli imorgon innan jobbet :)

nej nu ska jag fixa lite innan idol börjar. hörs efter det :)



Onepiece - Jump in



OnePiece One Love
OnePiece Fersken
OnePiece Fusion Lilla/Rosa
OnePiece Lusekofte Grå


OnePiece Lollipop


funderar på om jag ska beställa hem en sån här. ser ju så sjukt skön och mysig ut :D men svårt o välja vilken. Här har ni sidan dit.







Sovmorgon


tog en rejäl sovmorgon idag :) legat o dragit mig i sängen, hur skönt som helst. ja vad händer idag då? har faktiskt ingen aning. eller tänkte gå ner på stan o fixa det sista till resan. massa små saker som måste köpas. jo förresten ska ju färga håret idag kom jag på :D så det ska jag pyssla med idag. få se hur det går :p

nej nu måste jag äta frukost. hejs





Inte så långt kvar nu :D


näe det börjar nära sig snart. bara 6 dagar kvar tills jag ligger på en härlig strand och solar o badar o bara har det bra :) gud vad jag längtar nu! skönt o komma bort en stund. har ju jobbat hela sommaren så det här är jag värd tycker jag :)



Lite bilder på hotellet :)






nej nu ska jag laga lasagnette :) blir klar precis när älsklingen kommer hem och idol börjar. perfekt! :)



Måndag


goddagens. kom hem för en stund sen efter har varit i valbo med mamsen :) köpte lite nödvändiga saker till resan sen lite annat. vi åkte även till Barnens hus och kollade lite på vagnar. sjukt svårt med allt men tror jag hittat den jag vill ha :) Emma Ljuga City cross. så vi beställer den när vi kommer hem från Turkiet.

men frågan är vad man ska ha för skötväska till. har ju ingen erfarenhet alls så är ganska svårt :p får googla runt lite o kolla.

nej ska kika runt lite på internet :)  kram








Dålig uppdatering av mig i helgen men fin...

Dålig uppdatering av mig i helgen men finns ingen tid när man jobbar stängningar. Man är helt slut när man kommer hem. Ska dricka lite varma koppen nu sen hoppa i säng direkt. Börjar halv 7 imorgon bitti, puh.. men slutar kl 1 så det är ju skönt :) ska åka ut till köpis en sväng med mamsen. Jo förresten, gick in i vecka 22 idag :) tiden går bra fort nu. Men får gärna gå lite fortare hehe. Ne nu säger jag godnatt. Kram


Godkväll. Har precis fått lite mat i mag...

Godkväll. Har precis fått lite mat i magen och ska kolla på idol avsnittet från igår. sen blir det nog snutta kudde, så sjukt trött.. Trevlig kväll gott folk. Kram :)


Lördag


Goddag. orkade inte skriva något igår, jobbade 11-22.15. så var jätte trött när jag kom hem. ska jobba idag med 16-22.15 även samma tid imorgon.. så blir inte sån rolig helg  för mig. men det är ju pengar så jag ska väl inte klaga :p sen så är det sista jobb-helgen innan vi åker :D 10 dagar kvar nu!

ska väl göra lite mat nu hade jag tänkt, vårrullar o ris :) hörs ikväll! kram




Gravid vecka 21 (20+4)




Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Familjeliv.se








Nu börjar det kännas att man är gravid. känner att det är någon där inne som puffar lite då och då, så underbart att känna :) i övrigt så mår jag jätte bra men är sjukt trött. men det hör väl till hehe. längtar så mycket nu!




Nattinatt



Precis kikat på idol. var många som var väldigt bra den här gången tycker jag :) det här var en av mina favoriter. ne blir sängen för mig alldels strax. är sjukt trött och ska upp tidigt imorgon bitti, börjar kl 7. så ja vi hörs imorgon :) godnatt kram



Onsdag



Kom nyss hem från jobbet och har precis slagit mig ner i soffan. skönt! ska väl börja med maten om en stund, pommes o korv. känner att jag varken har lust eller fantasi till mat idag så få bli nåt enkelt :) tänkte att jag skulle  titta på gårdagens avsnitt på idol innan jag ser dagens :) antar att ingen missade det igår. var det bra? :)



Tisdag



Hej på er! sitter här o läser lite bloggar o kikar runt på internet. ska strax slänga i mig något att äta sen jobba kl 14-22.15. så självklart att man missar idol idag också :( men får väl kolla på sen när jag kommer hem.

nej ska äta något nu. får se om jag skriver något när jag kommer hem, annars hörs vi imorgon! :) kram


'

Här är presenterna jag fick av Anna igår :)

 


Kängor


Godkväll :) sitter o väntar på att Lite sällskap med filip o fredrik ska börja så passar på att skriva lite här innan dess :p idag har jag haft besök av Anna. fick lite paket av henne. gohjärtat! lite bäbiskläder och en jätte fin lampa :) lägger upp bilder på det senare.

vi var ju även på ett andra ul idag. ja, gick ju inte att se var det var för något den här gången heller. så typiskt :p hehe. är väl inte meningen att vi ska få veta. så vi får helt enkelt vänta tills den kommer ut :D är ju inte så långt kvar ♥

nej nu börjar ju det! kram




Mina fina kängor som jag köpte i valbo idag med mamma :)


Älskling vela också vara med :)


 


Test

100media_imag001 (MMS)

Test


Gokväll


kom precis ur ett varmt och skönt bad :) passade på att skrubba mig med skubben jag köpte igår på body shop. så nu känner man sig mjuk o fräcsh :) har aldrig varit med om att jag varit så torr tidigare. hela ansiktet flagnar, går knappt att ha nå smink på sig för man ser förjävlig ut. men antar att det har att göra med graviditeten.. någon som varit med om det?

ja dålig uppdatering av mig i helgen, men har spenderat den med mamma :) gick runt på stan igår o handlade lite. åkte senare hem till bomhus där det blev våfflor, även elin o andreas var där :) ja annars har jag inte gjort något speciellt.

imorgon är både jag och Andreas lediga och det ska bli såå skönt. kl 3 ska vi till läkarhuset på ett andra ul :) så förhoppningsvis går det att se vad det blir för något, nyfikna som vi är hehe :p och framförallt att h*n mår bra :) gud längtar som tusan! går inte o beskriva, när man ligger där o får se sin bäbis på skärmen. helt otroligt ♥

ne nu ska jag mysa med älsklingen. om det går få kontakt med honom, sitter o tittar på tennis :p annars får ni ha trevlig söndagskväll så hörs vi imorgon! kram




Dom två jag köpte igår. som jag tänkte ha med mig till turkiet :) som även är till för väldigt torr hy. passar mig utmärkt hehe.




Halva tiden







Gick in på Familjeliv.se och såg att halva tiden har gått, 50% :) spännande!

sitter hos mamma nu, jag bror och Elin. har färgat håret på henne så hon ska strax sköja ur det. så får se hur det blev :)




Lördag


Godmorgon! eller aa vakna för 2 timmar sen :) sitter här o fördriver lite tid. ska äta lunch kl 12 halv 1 med min kusin. på buddys är det tänkt. sen ska jag bara vara med mamma hela dan. ska möta upp henne på stan, kolla lite och fixa lite ärenden sen åker vi nog hem till mamma o pappa :)

vad ska alla andra göra idag då? :) nej nu ska jag hoppa in i duschen. kram


Mös med missy i morse :)

 




Gravid vecka 20 (19+4)



Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.








Paket


har precis varit och hämtat ut mina paket på konsum. ena är från h&m där det bara är saker som jag ska ha med mig till turkiet, nästan iaf :p o så lär öppna o se om det passar :) det andra vet jag inte än, eller tror det är rakgrejjen hehe.

tänkte lägga upp muppbilder på magen sen :p så hörs sen!


 

 


Spegel


Sorry för dålig uppdatering igår men jobbade hela dagen, hade inventering på jobbet. så var väl hemma runt en kvart över 11 på kvällen. idag har jag varit ledig iaf och det behövdes. har städat heeela dan, dammsugit o diverse, plockat bort alla kartonger sen vi flyttade hit. gick ner med allt nere i frådet. så nu är det städat och fint här hemma :)

mamma o pappa var även hit en sväng på fika och pappa hjälpte mig med att sätta upp spegeln i hallen. så nu ser det äntligen ut som en hall här hemma :)

är så sjukt hungrig och ska börja med maten nu. det blir korvstroganoff med ris :) mumma!



fint va? :)




RSS 2.0